Wie is Esthia?

Esthia-7129
Hallo, ik ben Helen Roelants.

Een tiental jaar stond ik vol enthousiasme en gedrevenheid voor de klas. Ik begeleidde mijn leerlingen in de hogere en lagere jaren van het secundair onderwijs in zowel het ASO, TSO, BSO en BuSO. Tijdens die jaren merkte ik dat ik steeds het beste uit iedereen probeerde te halen. Gesprekken tijdens ouderavonden werden echte coachingsessies. En geleidelijk aan won mijn passie voor het coachend begeleiden het van het overbrengen van inhoud.

Coachen van tieners en pubers, of we noemen ze ook wel jongeren, voelt voor mij heel spontaan. Die net te lange armen en benen, wat onzeker, of net totaal niet, die zuchten af en toe, het gebrom, gemopper en die vast geklitte smartphone in hun hand. Ik zie ze heel graag komen. Rust brengen in hun hoofd en dat van ieder gezinslid is een doel waarvoor ik elke dag weer klaarsta. Elke dag weer tieners net dat tikje extra geven waardoor ze gewoon verder kunnen en zeggen, ah, doe je dat zo? Dat maakt nu het verschil.

En ja, ik ben zelf mama én plusmama, dus tieners zijn hier kind aan huis.Esthia-7182

Ik startte Esthia op. Niet zomaar natuurlijk, zelf ging ik ook aan de slag. Ik volgde hiervoor gedurende twee jaar  een coaching en counseling opleiding en daarnaast ook de ‘ik leer leren’ training van het centrum Tea Adema, de training ‘ik leer anders’ over beelddenken, Coaching bij AD(H)D en heel wat opleidingen binnen het onderwijs en leerlingenbegeleiding. Om kinderen en jongeren nog beter te begrijpen volgde ik ook het eerste jaar verlies- en rouwcounselor bij kinderen en jongeren bij ‘de Bleekweide’.

‘Leren kun je echt wel leren’ is mijn motto

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close