Blogs20/08/20200Vroeger was alles beter!

Bij het lezen en horen van het nieuws deze week dacht ik even, oef. Heerlijk voor mijn pubers. Scholen starten weer volledig en we gaan het allemaal net zoals vroeger doen. Want vroeger (voor maart) was toch alles beter. Of niet? Mijn gedachten gingen alle kanten uit. Tot ik hier op vakantie, want ja, we zijn weer een klein weekje weg, begon na te denken.

Elk jaar gaan we met ons gezin wel even op verlof. Nooit echt ver, het samen zijn en de wandelingen, cultuuruitstapjes en zo die we doen, staan voorop. We gaan een jaartje met ons volledige plusgezin 2 weken, het andere jaar gaan we met de kids apart. Zo stonden dus dit jaar 2 weekjes in onze agenda. De weken bleven staan, de bestemmingen veranderden Coronagewijs. Het werd Duitsland, net over de grens, dat moest lukken.

Dus twee weken geleden zat ik op hetzelfde vakantiepark met mijn twee pluskinderen. Heerlijk zonnetje, goed gewandeld, … kortom, een zalige vakantie met twee pretieners en een speelse puppy. Deze week zitten mijn man en ik hier met 4 pubers en een puppy. Heerlijke vakantie, wel wat regen af en toe en natuurlijk is de sfeer met pubers ook wat anders. Nu ging alles dus prima, tot onze puppy besloot een steen in te slikken. Ze is tanden aan het wisselen en dan kauwt ze werkelijk op alles. Dus, even paniek, dierenarts bellen, allemaal natuurmiddeltjes om dat ding eruit te krijgen en uiteindelijk een operatie, want de steen besloot dat de maag haar nieuwe habitat bleek te zijn.

Waarom nu dit hele verhaal. Na ons avontuur merkte ik namelijk op dat het altijd wel wat anders is, vroeger, nu, alles is anders. Het ene moment beter, het andere wat minder. En dat zal dit schooljaar niet anders zijn. We vergeten gewoon wat er vroeger allemaal fout gegaan is. Natuurlijk niet de mega bloopers, maar wel die kleine dingen waarbij we nu denken. Ach, vroeger gebeurde dat niet. Jawel, die gebeurden dus wel.

Dus, als het vorig jaar, voor de corona niet zo top liep, dan is de kans groot dat onze studenten nu ook geen hoge toppen zullen scheren. Het is heel logisch dat we als ouder de verbeteringen van onze kids zien tijdens het afstandsleren. Punten zijn vaak beter, plannen ging beter, …. En dat alles zegt dus helemaal niets. Want nu gaan ze terug naar de schoolbanken, moet er na 5 uur opnieuw gestudeerd worden en zijn alle hobby’s er ook weer. Dus, kijk even naar vorig jaar december en wees eerlijk. Hoe ging het toen?

Nee, vroeger was niet alles ok of normaal, het was. Dus had je tiener toen nood aan een steuntje in de rug, dan zal dat nu niet anders zijn.

Geniet nog van de laatste vakantieweek en tot gauw.

Helen

Wil je ook graag de laatste tips en ideetjes van Esthia studiecoaching ontvangen? Geef dan even je mail door via volgende link.

Tijdens Corona-tijden zijn mijn kennismakingsgesprekken ook helemaal gratis.

Share

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: