Blogs02/09/20200Rolschaatsen of inline skates?

Prioriteiten en tieners. Het is me zo wel een dingetje, zouden de Nederlanders zeggen. Meestal staat hun hoofd helemaal niet naar waar het nu echt zou moeten staan. Ik denk dan altijd aan een uil J.  Ook nu, bij het begin van het schooljaar gaat het vooral over net die ene rugzak, of het nieuwe gsm-hoesje. Natuurlijk is de samenstelling van de klas heeeeeeel belangrijk en ook de juiste trui en schoenen heeft een sterretje bij prioriteit gekregen. Net die leerkracht wiskunde die je echt niet wil en de wereld stort in. Ik kan er echt goed om lachen en dat moet je ook als moeder, anders word je gewoon ronduit gek.

Natuurlijk ervaren wij de start van het nieuwe schooljaar anders dan je tieners. Jij ziet de schoonheid van die nieuwe kansen, de glimlach op hun gezicht bij het weerzien van de vrienden, je denkt aan de mogelijkheden. En, je gaat natuurlijk ook wel wat doemdenken. Help, wat als hij nu weer niets gaat plannen. Een derde middelbaar is iets helemaal anders dan een tweede. Ze gaat nu toch echt moeten studeren en niet lummelen zoals vorig jaar. Je ziet dat rapport met die rode balkjes zo al voor je. Tekorten, oudercontacten, opnieuw iedereen die je zegt dat ze het wel kan, maar dat ze echt iets gaan moeten doen. Onmacht en geluk, het ligt soms zo dicht bij elkaar. Daarom geef ik op 30 september ook mijn gratis webinar. Daar gaan we samen de 3 pijlers van een succesvol schooljaar overlopen.

Wat heeft dat nu met rolschaatsen te maken?

Dat was de meest prangende vraag die mijn dochter stelde op 31 augustus. Welke zou ze nu moeten meenemen naar school, want er was een woensdagmiddag activiteit waar ze zouden rolschaatsen. Ze kan totaal niet rolschaatsen, dus ik zei dat het niet echt uitmaakte. Fout antwoord. Welke ze nu mee heeft genomen? Geen idee. Ik weet ondertussen wel waar haar prioriteit lag. Ik weet ook dat ik haar genoeg ken om te weten dat ze dit jaar echt aan de slag zal gaan en dat als ze hulp nodig heeft, ze me dit ook zal vragen.

En dat is eigenlijk waar het met onze pubers allemaal om draait. Weten ze je te vinden als het even niet lukt? Vragen ze die hulp of zie jij als ze er nood aan hebben? Hoe je ze dan kunt helpen is dan weer een hele andere zaak. Daar heb ik speciaal een gratis webinar voor. Dus schrijf gerust in als je erbij wil zijn. Ik hou de plaatsen beperkt om iedereen de kans te geven vragen te stellen.

En, ik vraag me ook al af welk truitje ik ga dragen die dag van het webinar. Prioriteiten hé.

Groetjes en veel studieplezier

Helen

Wil je ook graag de laatste tips en ideetjes van Esthia studiecoaching ontvangen? Geef dan even je mail door via volgende link.

Tijdens Corona-tijden zijn mijn kennismakingsgesprekken ook helemaal gratis.

Share

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: