Hallo allemaal !

Ik ben Helen van Esthia
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Helen van Esthia, zo heet ik voor veel cliënten in de praktijk. Ik vind het alvast heerlijk om te horen. Ik heet trouwens Helen Roelants, maar ik vind het eerste toch wat cooler klinken. Esthia is ontstaan uit mijn passie voor tieners en pubers. Toch was die passie helemaal niet duidelijk toen ik zelf op de schoolbanken zat.

Mijn schoolloopbaan was eigenlijk best wel normaal te noemen denk ik. Als kind (en nu ook nog trouwens) was ik best wel druk. Op mijn 27ste heb ik eens een ADHD test laten afnemen bij een bekende psychiater en die zei dat het overduidelijk was. Had ik dat eerder willen weten? Misschien wel, maar had het veel kunnen veranderen? Waarschijnlijk niet. Blijkbaar heb ik ook dyslexie, maar dat was toen nog niet zoiets waar men rekening mee ging houden. Ik was dus de drukke tiener die echt niet goed kon spellen, maar wel hele mooie verhalen kon schrijven. 

Ik was en ben nog steeds een boekenverslinder, ondanks mijn moeite met letters. Een fantastische leerkracht Nederlands zei me ooit dat je in de fantasiewereld helemaal niet goed moet kunnen spellen, en dat ben ik altijd blijven onthouden. Het verhaal spreekt voor zich en dat liet ik me door niemand afnemen. Dat geef ik ook door aan mijn 3 kids en 2 pluskids. Lezen is het begin, het midden en einde van alles. 

Door mijn moeite met taal greep ik al gauw naar de wetenschappelijke richtingen. Na de middelbare school, ging ik (na een uitwisselingsjaar in de USA) licentiaat biologie studeren in Leuven. Boeiend, maar het werk dat erna kwam in het laboratorium bleek totaal mijn ding niet te zijn. Hersenen boeiden mij mateloos en ik deed nog een specialisatie gedrag bij. Maar weer, dat labo. Het onderwijs lonkte en dus ging ik daar aan de slag. Gelukkig (al bleek dat een gekke keuze in een gezin met enkel zelfstandigen 🙂 ).

Mijn wereld ging open want ik bleek heel graag met tieners te werken. Hun te lange armen en benen, het slungelige, hun eerlijkheid, hun passie en ups en downs. Alles vond ik boeiend, en het klikte ook met hen. Dus gingen we daar verder in door. Ik gaf les op alle soorten scholen van alle niveau’s want we verhuisden in die tijd van Leuven, naar Hasselt, naar Gent en richting Zottegem. Een geluk, want zo kreeg ik de kans om met heel veel boeiende mensen samen te werken en mijn kans te wagen op andere terreinen dan het puur wetenschappelijke lesgeven. 

Coaching en counseling kwamen op mijn pad binnen de GOK en leerlingenbegeleiding. Ik greep de kans en merkte dat dit was wat ik wou doen. Na een 3 jarige opleiding rond coaching en counseling van jongeren kon ik echt van start. Volledig met leerlingen bezig zijn en hen begeleiden. Jammer genoeg moest ik daar de structuur van het onderwijs bijnemen en daar wringde het schoentje. 

Dan maar alleen verder. Esthia werd geboren, Esthia, naar de godin Hestia en het Griekse woord Estia (focus). Want dat is wat ik hier in de praktijk doe. Tieners en ouders ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste focus, de juiste methodiek. Hen begeleiden met raad en daad, ondersteunen waar nodig is. Hen weerbaar en autonoom maken. En dat alles op een persoonlijke manier, met ruimte voor vragen, veranderingen en een eigen mening. Ik blijf niet stil zitten, volg constant nascholingen en opleidingen. Ik verslind werkelijk alles qua literatuur over het onderwerp en ben ook van plan dit te blijven doen. Op die manier creëer ik een plaats waar het fijn is en leerrijk om heen te gaan. Kortom alles waar ik altijd van droomde. 

Welkom bij Esthia.

groetjes

Helen

Stuur me jouw vraag !

    bt_bb_section_top_section_coverage_image
    bt_bb_section_bottom_section_coverage_image