Voor ouders

Omdat vaak niet alleen de studenten wat steun kunnen gebruiken
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Jij als ouder neemt een cruciale plaats in in het leven van je tiener. Je wil het beste voor hen. Geeft hen alle kansen en wil hen overspoelen met goede raad. Dat werkt, maar af en toe ook niet.

Als coach wil ik graag rust brengen in huis. Omdat in mijn ogen de rol van jou als ouder zo belangrijk is integreer ik ook oudergesprekken binnen alle trajecten.

Wil jij nog net dat tikkeltje meer, dan wil ik je van harte mijn webinars en natuurlijk de ouderworkshops aanbevelen. Op die manier ontdek je hoe je puber denkt en waarom sommige dingen nu eenmaal niet zo eenvoudig zijn in hun hoofd (of net wel).

Wil je graag deelnemen aan een workshop voor ouders, dan verwijs ik je graag door naar de trainingen, waar je de volgende kan vinden.

Natuurlijk kun je ook steeds een gratis kennismakingsgesprek boeken, dan leren we elkaar alvast kennen en kunnen we samen kijken wat jullie noden zijn.

Op geregelde tijdstippen plan ik voor ouders een gratis webinar in.

Registreer je voor het volgende webinar via onderstaande link.

Wil je als ouder graag deelnemen aan een ouderworkshop, ontdek alle mogelijkheden op de trainingspagina.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
Ik kreeg iemand die meedacht.
Angelique (mama van Eloise (17j) en Briek (13j)

Toen we vorig jaar in december het advies van de school kregen om Eloise te heroriënteren in het vijfde middelbaar stortte onze wereld precies in. Het lijkt gek, maar ik kon het gewoon eventje niet meer aan. Ik kreeg Helen haar nummer via een vriendin. Ze zei ‘daar moet je eens mee babbelen, ze zal eerlijk zijn, maar dan weet je het ook’. En dat was ook zo. We belden en ik kon mijn hele verhaal doen. De uren van samen studeren met ons meisje. De onzekerheid en de stress die in huis hangt.Ik volgde het webinar mee en er werd al gauw veel duidelijk, ook voor onze Briek die toen in het eerste zat. Begeleid loslaten noemt Helen het en we hebben het samen ook gedaan. Eloise heeft een traject gevolgd om zelfstandiger te werken en ik ben een aantal losse sessies bij Helen geweest om samen te kijken hoe ik de kinderen kon ondersteunen zonder zelf opgeslokt te worden. Eloise is gelukkig in haar nieuwe richting en ik ben terug mama voor de kinderen, en geen juf. Nu klopt het.

Rust in huis en in mijn hoofd.
Koen (papa van Jonas (17j) en Senne (14j)

Twee jongens in huis die al zeg ik het zelf hun voeten aan hun studies vegen is echt moeilijk. De spanning was te snijden tijdens elke maaltijd. Ik vond dat we er iets aan moesten doen en hen niet meer moesten laten proberen. Het was nu of nooit. Dus gingen de jongens beiden een traject volgen bij Esthia. De druk was duidelijk van de ketel. Afspraken werden gemaakt met hen, planningen moesten doorgestuurd worden en wonder boven wonder deden ze het ook. Het was geen vlekkeloos parcours, want veranderen gaat niet van den ene dag op den andere, maar zowel mijn vrouw als ik konden het eindelijk wat loslaten. Ook de oudergesprekken die we hadden in de praktijk en online waren heel waardevol. Helen keek op een andere manier naar onze jongens. Ze zag de kansen en de mogelijkheden in plaats van de cijfers en de apenstreken. Dit jaar gaan we rustig op vakantie met het hele gezin, zonder spanningen. Dat lijkt me uiteindelijk toch de bedoeling.

Stuur me jouw vraag !

    bt_bb_section_top_section_coverage_image
    bt_bb_section_bottom_section_coverage_image