Online training

Je tiener efficiënt leren studeren
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Leer je tiener efficiënt studeren door de juiste technieken aan te leren!

Stop de frustraties van jou en je tiener rond het studeren!

Als ouder wil je altijd het beste voor je kind op elk mogelijke vlak. Wanneer ze als tiener in het middelbaar plots niet meer bij hun handje vastgehouden worden door de juf of meester, merk je al snel dat je als ouder iets wilt doen om een studiehouding en methode te vinden die voor hen werkt, en waar ze zelfs plezier aan zouden kunnen hebben.

Maar vaak probeer je dan je eigen succesmethodes over te brengen aan je tiener, of één of andere magische truc die je online ergens hebt opgepikt. Dit leidt dan tot frustratie, boosheid en irritatie bij zowel jou als je tiener. Niet per sé omdat je tiener koppig zou zijn, of niet wilt luisteren, … maar simpelweg omdat ze niet hetzelfde zijn als jou.

Wil jij:

Een einde maken aan de constante frustraties en ruzies rond schoolwerk en examens?

Zo weinig mogelijk slechte resultaten zien op het rapport?

Niet het gevoel hebben dat het schoolwerk zich altijd maar opstapelt?

Niet in paniekmodus moeten schakelen de week voor de examens?

Het kan anders!

Ga naar een situatie waarbij je als ouder niet meer hoeft te ‘zeuren’ om te studeren, of om een grote taak / project af te werken. Met de technieken die je leert in deze training weet je exact wat jouw tiener nodig heeft om efficiënt te kunnen studeren, om op tijd te beginnen, en om de vruchten hiervan te kunnen plukken bij een examenperiode.

Je gaat als ouder, liefst nog samen met je tiener, op eigen tempo aan de slag met de instructievideo’s en werkboeken in de training. Naderhand plannen we samen een één op één sessie in om dieper in te gaan op te noden specifiek in de situatie van jou en je tiener. Zo weet je aan het einde van de training exact wat nodig is, en waar je op kan letten, om je tiener te stimuleren een efficiënte studiemethodiek aan te nemen.

Dit mag je verwachten:

Deze online training bevat de succesformules, technieken en methodieken die ik dagelijks in mijn praktijk aanreik aan ouders en tieners. Alles wat je hier leert, is dus al uitgebreid getest en met succes uitgevoerd.

Aan het einde van de training heb je:

 • Duidelijkheid over je aanpak van september tot juni.
 • Plantechnieken die je ook kan toepassen voor leerlingen op internaat of met co-ouderschap.
 • Een geschikte methode van hoe te studeren. Je gaat namelijk stap voor stap verschillende technieken behandelen waardoor je altijd wel een geschikte methode kan vinden voor jouw situatie en jouw tiener.

Je volgt de training volledig op eigen tempo.

Wat is inbegrepen in de training?

 • 3 modules met 10 lessen
 • Werkboek met begeleidend videomateriaal
 • 3 maanden volledige toegang tot de training
 • 1 online coachingsessie met Helen

Deze online cursus is vooral bedoeld om als ouder, met of zonder je tiener, aan de slag te gaan met de drie onderdelen van het studeren. De drie onderdelen die in de online training ook evenwaardig aan bod komen zijn: Plannen, studiemethodiek en evaluatietechnieken.

Module 1:

Plannen

Dit onderdeel geeft een oplossing op vragen zoals:

 • Hoe ga je nu efficiënt plannen?
 • En waarom lukt het sommigen niet om zich aan een planning te houden?
 • Moeten we als ouder boos worden en strakke regels opleggen?
 • Of laten we hen vrij en tegen de muur lopen?
 • Waar leren ze het meest van en wat heeft er het gewenste effect?

Module 2: Studiemethodieken

Dit onderdeel zal zeker zorgen voor meer duidelijkheid rond deze thema’s:

 • Heeft je tiener geen enkel idee hoe te starten met studeren?
 • Lezen ze enkel maar hun cursus of zitten ze juist uren en uren achter hun bureau zonder dat de resultaten ernaar zijn?
 • Vind je zelf dat ze meer moeten noteren, of net minder?

Module 3: Evaluatietechnieken

Een vergeten onderdeel van het efficiënt studeren is vaak het evalueren. Onze tieners maken toetsen en examens. Ze ontvangen hun punten en gaan daar dan zo goed en zo kwaad als kan mee om en door. Toch is het handig om niet enkel goed voor te bereiden, maar ook de nodige tijd te nemen om zichzelf, hun resultaten en werkwijze goed te evalueren. Op die manier vermijden ze om steeds in dezelfde val te lopen.

Het onderdeel evaluatie brengt hier structuur en houvast in, waardoor je als ouder en als tiener de nodige stappen kunt zetten om dat gestructureerd aan te pakken.

%d bloggers liken dit: