Middelbaar onderwijs

Specifieke trajecten voor onze tieners
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Je tiener ondersteunen tijdens de middelbare school is allesbehalve eenvoudig. Onze pubers willen het graag zelf doen, geen bemoeienissen van mama of papa en al helemaal niet iemand in de buurt die zegt wat ze moeten doen.

Of je zoon of dochter nu moeite heeft met grotere hoeveelheden, plannen of de juiste studiemethode niet echt kan vinden, ik help graag. We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Op die manier kunnen we beiden zien wat er allemaal mogelijk is en welke stappen noodzakelijk zijn.

Wat mag je van een traject bij Esthia verwachten?

 • Persoonlijke begeleiding
 • Een luisterend oor en heel wat meer rust in huis
 • Verschillende studiemethodieken
 • Inplannen van studiewerk
 • Werken aan blijvende verandering
 • Aanpakken van faalangst – onderpresteren – motivatie
 • Creëeren van autonomie bij je zoon of dochter
 • Studeerdagen
 • Specifieke trainingen voor ouders en tieners

Op geregelde tijdstippen plan ik voor ouders een gratis webinar in.

Registreer je voor het volgende webinar via onderstaande link.

Wil je als ouder graag deelnemen aan een ouderworkshop, ontdek alle mogelijkheden op de trainingspagina.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
De begeleiding was super, duidelijk en op maat.
Kelly, mama van Bram (12j)

Nadat onze zoon zijn start compleet gemist had in het 1e middelbaar heeft Helen hem een methode aangeleerd om te studeren. De methode met de kaarten geeft hem houvast en laat hem de leerstof echt grondig doornemen en vooral hij blijft studeren tot hij de leerstof echt gestudeerd heeft = de leerstof volledig begrijpt, kan toepassen, kan reproduceren ipv dat hij de zaken simpelweg herkend wat dus niet voldoende is in het middelbaar.
 De begeleiding was super, duidelijk en op maat. Helen doet ook meer dan alleen een studiemethode aanleren;, haar jarenlange ervaring als leerkracht zorgt ook dat de kids extra uitleg over de leerstof krijgen als ze een concept niet begrijpen -> kortom: een studiecoach uit de duizend!

Hij weet nu hoe hij elk vak moet aanpakken
Laurent, papa van Henri (15j)

Wij zijn bij Esthia aan komen kloppen omdat Henri het moeilijk had in het derde jaar Latijn B. Hij zit in Gent op een school die een hoog niveau hanteert en wil daar heel graag kunnen blijven. Wij als ouder steunen hem hierin. Hij had eigenlijk nog nooit echt moeten leren en dat lukte dus nu in het derde jaar niet meer. Thuis was er constant een soort spanning. Helen heeft met hem samen een heel pad afgelegd. Hij weet nu hoe hij elk vak moet aanpakken en vooral hoe hij dat zelfstandig kan doen met een planning. Dank u

Stuur me jouw vraag !

  bt_bb_section_top_section_coverage_image
  bt_bb_section_bottom_section_coverage_image