Blogs16/07/20200“Ik stop ‘even’ met alcohol !”

Dat besloot ik op 22 maart, midden in de corona lockdown. Als 42-jarige mama is dat op z’n minst een ‘bold decision’. En toch, ik had er even genoeg van. Ineens leek elke avond in onze bubbel te starten met een glas, en soms te eindigen met een glaasje te veel. Genoeg, vond ik en ja ik stopte die avond. Ik ben blij nog steeds niet toe te geven aan de verleiding. Maar waarom net die dag? Waarom niet jaren terug? Of gewoon helemaal niet stoppen en blijven genieten van de roes (zoals al mijn vriendinnen me influisteren)?

Nu weet ik het, het was een kantelmoment. Zo’n moment waarop je zegt: nooit meer. Zo’n moment waarbij je weet: dit moet anders. Dan springt de motivatie uit je vel en ga je voluit voor je doel. We kennen allemaal zo’n kantelmomenten, momenten waarop het niet verder kan.

Een barslecht rapport, de zoveelste uit de hand gelopen ruzie over schermtijd, een puber die totaal het nut van studeren niet kan inschatten, … Herken je die momenten? Vul gerust zelf aan met wat er bij jullie thuis zoal het nieuws haalt. Zo’n #ketghad moment!

En dan komen de actieplannen, de puberbeloftes, de “Nu doen we er iets aan !”. Maar wat? Er is nog tijd voor volgend schooljaar begint. Volgend jaar wordt het beter, dan doe ik beter mijn best. Corona heeft ons toch dat bijgebracht? Of niet?

Volgend jaar gaan we de achterstand bijwerken. Deze vakantie gaan we zorgen voor meer input. In augustus lezen we dat Frans boek wel even uit en maken we die wiskundetaak vrijwillig. Zeker? Gebruik jij die kantelmomenten om echt dingen te veranderen?

Even een voorbeeld uit eigen huis, want ook hier hebben we van die momenten, vaker dan je zou denken J. Mijn dochter volgt Grieks-Latijn en belooft al 3 jaar dat ze tijdens de vakantieperiodes haar woordjes zal bijwerken. Herkenbaar? Wat krijg je dan te horen? Echt hoor, ja, …. Vul gerust alle beloftes in die een tienerdochter/zoon kan verzinnen, en je mag gek doen hier. En dus, ……. . Elk jaar start ze in september zonder echt herhaald te hebben. De woordenlijst lag 2 maanden te blinken op haar bureau, maar daar bleef het bij.  Elk jaar opnieuw is ze best wel lastig op zichzelf en start ze met een achterstand op haar klasgenoten voor wie dit op miraculeuze wijze wel gelukt is. Ik kijk ernaar en weet dat haar kantelmomentje nog moet komen. Dit jaar misschien?

Heel wat ouders en studenten komen hier in de praktijk na zo’n kantelmoment. Heeft je tiener hier ook wat hulp bij nodig? No problem. Mijn deur staat de hele vakantie open voor info en inhaalbewegingen.

In augustus organiseer ik kleinschalige opfrisdagen wiskunde. Voor andere vakken en zaken zoals mindset kan je steeds individueel bij mij terecht. Ook gewoon een informatieve babbel over je zoon/dochter past altijd. Ik help je graag verder.

Veel studie- en vakantieplezier !

Helen

 

Wil je ook graag de laatste tips en ideetjes van Esthia studiecoaching ontvangen? Geef dan even je mail door via volgende link.

Begin juli en begin september geef ik een turbo-training Motivatie is een Mindset. Inschrijven kan nog voor studenten (juli) en tieners (sept) via volgende link.

Tijdens Corona-tijden zijn mijn kennismakingsgesprekken ook helemaal gratis.

Share

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: