Blogs13/08/20200Got it! Start met een backup plan.

Een schooljaar met pubers zonder zorgen?

Want, ja, hoe gaan we nu op 1 september eigenlijk beginnen? Dat was de zin van mijn dochter gisteren. Met scha en schande moest ik toegeven dat ik er echt geen antwoord op wist. Scholen gaan open, zeker de lagere school, maar daar heeft deze puber dus echt niets aan. Wat er al die leerlingen middelbaar te wachten staat is een groot vraagteken. Toch kunnen wij ook zekerheden bieden. Handvaten die soms door hen zelf aangegeven worden (Lees zeker tot het einde hiervoor J ). Ja, ze hadden zelf een oplossing.

Veel lof voor de school en de leerkrachten tijdens Corona tijden. Toch merk ik gezucht op als mijn tieners en ook mijn klantjes hier in de praktijk op het nieuws de beslissingen meevolgen Het wordt meer en meer duidelijk dat een ‘normaal’ jaar er niet in gaat zitten. Na wat gemopper en gemok wil ik er met mijn kids toch wel even over praten. Eigenlijk zoals ik dit met alle ouders en tieners gedaan heb sinds mei in de praktijk. Wat kan jullie helpen, wat hebben jullie nodig en wat heeft er tot nu toe goed gewerkt?

Als ouder zit je soms met je handen in je haar. Hoe krijg ik hen gemotiveerd aan het werk terwijl ik zelf geen zin heb om weer achter die computer in de living te gaan zitten.

Regelmaat, inspraak en vooruitzichten. Dat waren de meest gekozen antwoorden de laatste maanden. De eenzaamheid verbergen ze voor zichzelf heel vaak met sociale media, tot… dat dus ook wat begint te vervelen. Zelf vond ik het in het begin wel meevallen. Ik vond het zelfs allemaal wel even fijn. De kinderen deden het goed en ik was ervan overtuigd dat ze het allemaal wel gingen inhalen. Tot nu, nu begin ik het ook wel wat warm te krijgen. Kunnen ze het aan om nog eens een half jaar op en af thuis taken te maken? Gaan ze de motivatie vinden om zich echt helemaal te geven. Dit is mijn moederhart die spreekt, want echt, … We weten de gevolgen hiervan niet.

Tot één van mijn pubers hier in de praktijk vroeg of hij hier af en toe kon komen studeren. Zo ging de druk thuis wat van de ketel en was er ineens meer fun tijd over met het gezin. Dan kon hij gewoon op tijd opstaan en naar hier vertrekken. Zijn taken maken, wat hulp krijgen met zijn planning voor de rest van de week en als bonus ook wat vragen stellen en misschien wat tijd vertoeven tussen leeftijdsgenoten. Ja, … dat vond ik nu eens een fantastisch idee. Dus, hoe we het hier bij Esthia gaan organiseren is nog even een klein vraagteken, maar dat het er komt staat helemaal vast. De Esthia klas zal zowieso doorgaan op woensdagochtend zowel live als online. Andere dagen hangen af wat scholen gaan doen. We zijn flexibel. En mijn dochter? Die doet gewoon lekker mee, ze heeft er al zin in.

Heb je interesse en wil je meer info of eventueel al aangeven dat je wil intekenen, geef me dan zeker een seintje, dan hou ik je op de hoogte en noteer ik alvast je gegevens. Door Corona zijn de plaatsen natuurlijk beperkt.

En, Henri, super bedankt voor een heel leuk voorstel.

Geniet nog van de laatste vakantieweek en tot gauw.

Helen

Wil je ook graag de laatste tips en ideetjes van Esthia studiecoaching ontvangen? Geef dan even je mail door via volgende link.

Tijdens Corona-tijden zijn mijn kennismakingsgesprekken ook helemaal gratis.

Share

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: