Blogs08/02/20180Elk kind kan leren

Met deze zin begon ik gisteren tijdens een infoavond mijn verhaal. Het verhaal van mijn eigen tweeling die leerde fietsen een aantal jaren terug.

Terwijl Jérôme zijn kleine fietsje nam op de dijk en lustig begon te trappen, nam Léon alle tijd. Mama duwde hem toch, hij wou even het stuur bekijken en toch perfect weten hoe dat ding werkte. Jérôme had het ondertussen helemaal onder de knie en kon met af en toe vallen en opstaan perfect rondjes draaien. Zo, klaar is kees dacht mama, want zo had ik het ook geleerd, en onze dochter ook.

Ja, mis, want zo dacht Léon er dus niet over. Hij zetten stoer zijn voetjes op de steunbar in het midden en oefende met sturen. Toen ik hem aanspoorde om te trappen kon dat volgens hem nog wel even wachten. Langzaam begon hij af en toe wat te trappen. Net niet genoeg om snelheid te halen, dus vallen, vallen, vallen, en met heel wat traantjes en de nodige frustratie weer opstaan.

Ook mama en opa dreef hij de muren op, want wie trapt nu zo traag wanneer iedereen je zegt van het snel te doen. Léon dus.

En, ja, na een week had ook hij het onder de knie.

Elk kind kan leren en elk kind leert op zijn manier. Het is niet altijd de manier van mama, papa, opa, oma, juf of meester.

Meer weten over jouw manier van leren?

Dan is de ikleerleren training misschien wel iets voor jou.

Helen

Share

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: