Met plezier lezen

shutterstock_691047820Het is niet eenvoudig om jonge kinderen graag te laten lezen. Vorige week was in heel wat nieuwsprogramma’s ook het thema ‘begrijpend lezen’ een item. Ja, onze kinderen scoren blijkbaar toch niet zo fantastisch op dit onderdeel. Wat te doen, na het volgen van vele discussies kan ik enkel concluderen dat we onze kinderen best graag laten lezen. Welke boeken zijn er cool, wat is voor hen interessant. Natuurlijk is het aan de ouder om het goede voorbeeld te geven, voor te lezen als ze klein zijn (of wat groter, want wie luistert nu niet graag naar een verhaaltje). Maar geef toe, daar kruipt ook best wat tijd in en laat dit laatste nu net zijn wat velen onder ons niet hebben. Niemand heeft zin om nog een leesgevecht (ja, die bestaan) aan te gaan met je zesjarige zoon omdat er na het huiswerk ook nog eens gelezen ‘moet’ worden. De fun van lezen verliest dan totaal zijn waarde. Dus plan misschien in het begin je leesmomenten, even geen tv, lezen in de keuken terwijl je kookt, of lezen met grotere broer of zus. Het zijn allemaal opties en het kan het leesplezier enkel verhogen. En geloof me, als ze de passie van het lezen te pakken hebben, dan zijn ze vertrokken, voor altijd.

Bij Esthia hechten we heel veel waarde aan lezen. Daarom komen we regelmatig samen met een leesgroepje. De groepjes zijn ingedeeld in 1ste en 2de leerjaar enerzijds en 3de en 4de leerjaar anderzijds. We werken met maximum 5 kindjes op individueel niveau. Gedurende de workshop wordt taal aangeboden via verschillende opdrachten en leesboekjes. We ontdekken samen verschillende werelden en gaan helemaal op in onze verhalen.

Bij interesse, neem gerust vrijblijvend contact op via de site of op het nummer 0498/979283

Tot leessss

Helen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close